Nødhjælpsorganisationer: Massiv strøm af flygtninge fra Syrien

Libanon er det naboland, der tager imod det største antal flygtninge. Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Henrik Stubkjær er i øjeblikket på visit for at følge det arbejde, som nødhjælpsorganisationen står bag i området.

»Der er et enormt pres på, og der er ikke rum nok til folk,« siger Henrik Stubkjær, der forklarer, at nogle af Syriens nabolande delvist har lukket grænserne på grund af den store strøm af flygtninge.

»Man kan mærke frustrationen blandt de skilte familier, kvinder og børn. Der er ikke noget arbejde at få. Og børnene kan ikke sove om natten og klynger sig til deres forældre,« siger Henrik Stubkjær.

Dansk Flygtningehjælp er den største danske nødhjælpsorganisation i og uden for Syrien, hvor de yder nødhjælp til omkring en million mennesker. Den tragiske milepæl på to millioner flygtninge er en klar indikator på størrelsen af katastrofen, der allerede er blevet betegnet som den største flygtningekrise i nyere tid.

»Det er med til at demonstrere, hvor alvorlig en situation, vi taler om,« siger Ann Mary Olsen, chef for Dansk Flygtningehjælps internationale afdeling.

Imens er omkring fire millioner fordrevet inden for Syriens grænser, siger FN.

Den anspændte situation i Syrien og den ulmende militære intervention skaber frygt for en øget flygtningestrøm hos nødhjælpsorganisationerne.

»Hvis der kommer en international intervention, vil endnu flere blive presset væk,« siger Henrik Stubkjær, der også advarer mod den kommende vinter, som mange af flygtningelejrene ikke er gearet til.

»Alle hernede frygter, at trykket bliver så stort, og at vi får yderligere en massiv udvandring ud af Syrien. Vi prøver at forberede os på, hvordan vi kan øge indsatsen.«

Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp håber begge på, at det ikke ender med en militær intervention i Syrien, men i stedet en fredelig vej ud af krisen.

»Vi appellerer til, at der må findes en politisk løsning. Der skal lægges pres alle de steder, det er muligt,« siger Ann Mary Olsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip