Nødkommunikation var nede under norsk tunnelbrand

»Vi var nødt til at bruge vores mobiltelefoner, og så havde vi en intern forbindelse mellem brandfolkene på walkie-talkier. Det var det eneste, der fungerede,« fortæller brandchefen.

En eksplosion i en motor var angiveligt årsagen til en brand i et vogntog i Gudvangatunnelen på E16 nordøst for Bergen.

Branden brød ud kort før middag cirka 3,5 kilometer inde i den knap 11,5 kilometer lange tunnel. Forinden var trafikken gået i stå, og derfor havde folk svært ved at komme ud, da røgen lagde sig som et kvælende tæppe inde i tunnelen.

Ifølge brandchef Arvid Gilje blev evakueringsarbejdet gjort vanskeligere af, at nødkommunikationen ikke fungerede.

»Vi prøvede via redningskanalen, som alle ledere skal være på, og en separat kanal fra brandstationen, men det virkede ikke,« siger han.

Nils Magne Slinde, der er direktør for det lokale vejvæsen, fortæller til nrk.no, at nødkommunikationen i tunnelen bliver testet tre gange om året, og at den senest blev testet i Gudvangatunnelen i juni/juli, og da virkede den.

»Men det er klart, at nødkommunikationen muligvis er blevet ødelagt på grund af branden, da der var meget røg og stærk varme. Når brandchefen siger, at det ikke virkede, så er det sandsynligvis tilfældet,« siger Nils Magne Silde og tilføjer, at man nu vil undersøge sagen.

Efter tre timer var ilden under kontrol. 80 personer blev evakueret fra tunnelen efter ulykken, og 66 blev behandlet for røgskader, skriver vg.no.

De norske vejmyndigheder forventer, at tunnelen vil være lukket i mindst en uge, indtil skaderne fra branden er blevet udbedret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip