Nøglen til Bertram Knudsens Have var et elektronisk kort

”Nøglerne” til det splinternye plejecenter Bertram Knudsens Have viste sig nemlig at være et elektronisk kort, og det falder helt i tråd med, hvordan centret i øvrigt er udstyret.

Spækket med den nyeste velfærdsteknologi, som skal være med til at forbedre hverdagen for såvel beboere som personale i Bertram Knudsens Have. For eksempel sensorgulve, så personalet eksempelvis hurtigt kan opfange, hvis en beboer er faldet.

Det nye center indeholder 90 boliger fordelt på 2- og 3-rums lejligheder i det tre etager høje nybyggeri.

Derudover er der en stor lobby med Torvecafé, hvor beboere, pårørende og områdets pensionister kan komme, og tre sammenhængende multirum, der kan fungere som mødelokaler – men også som ét samlet lokale til fester og lignende, ligesom der er wellness-rum, hvor beboerne kan slappe af og blive forkælet.

Værdierne bag Bertram Knudsens Have er fleksibilitet, nærvær og hjemlighed, og netop disse tre begreber har været af stor betydning for udvælgelsen af for eksempel gardiner, møbler og andet inventar.

- Vi er meget tilfredse med og stolte af resultatet, og derfor har vi også besluttet at invitere offentligheden på rundvisning fredag den 13. september, fortæller formand for seniorudvalget, Søren Rasmussen og fortsætter:

- På rundvisningerne vil man kunne se resultatet af det enorme arbejde, det er at etablere et supermoderne plejecenter i dag. Det er rent faktisk fremtiden, man kan få et indblik i, hvis man kommer på besøg til åbent hus-arrangementet den 13. september.

Søren Rasmussen understreger, at man skal tilmelde sig på forhånd, hvis man ønsker en rundvisning, og det sker på www.kolding.dk/aeldre senest den 10 september.

De kommende beboere i det nye plejecenter er beboerne fra Kløverhøj, Basagerhus og Egebo, der lægges sammen, og indflytningen sker fra den 16. til den 25. september.

Dagens Gossip