Nørreport er åben igen efter politiets undersøgelser

Nørreport Station er igen åben for togtrafik, oplyser DSB. Københavns Politi oplyste tidligere, at de undersøgte "et mistænkeligt forhold" ved Nørreport Station, som derfor blev lukket. Det betød, at hverken S-tog eller metro stopper ved stationen.

- Vi undersøger et mistænkeligt forhold, sagde vagtchef ved Københavns Politi Henrik Brix.

Anmeldelsen kom cirka klokken 20, oplyste vagtchefen, der ikke kunne sige mere på nuværende tidspunkt.

Senere rykkede politiet videre fra Nørreport Station til Østerport Station, som kortvarigt var lukket, oplyste Ritzaus journalist på stedet.

Politiet evakuerede passagererne fra perronerne på Nørreport. Selve stationsområdet var dog ikke afspærret, oplyste Ritzaus journalist på stedet.

Han fortalte, at politiets Aktionsstyrke, også kaldet AKS, var til stede, og politiet rådede folk ved stationen til at tage bussen.

Tidligere fredag aften har der floreret sms'er, der advarede imod et planlagt terrorangreb mod lige præcis Nørreport Station i København fredag aften.

Der er ingen oplysninger om, at der skulle være en sammenhæng mellem sms'erne og politiets arbejde ved stationen.

I nogle af beskederne refereres der til en person fra PET som kilde. Der står i nogle af dem, at en person "fra min klasse, hvis vens far arbejder i PET, har sagt, at de har formodninger om, at der er planlagt terrorangreb på Nørreport Station i aften".

PET har imidlertid ingen kommentarer. Efterretningstjenestens presseafdeling har oplyst til Ritzau, at PET aldrig kommenterer rygter.

Henrik Brix fortalte tidligere, at sms'erne har fået flere bekymrede borgere til at kontakte politiet.

- Vi er blevet lagt ned af henvendelser.

- Jeg ved, at det er både på 114, 112 og mail også. Vi får rigtig mange henvendelser, sagde Henrik Brix, der ikke kan give et præcist antal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip