»Nogle er stærkt forslåede, nogle kommer med skudhuller«

»Jeg tror, at jeg har set de første 40 blive bragt ind. Nogle er stærkt forslåede, nogle er bevidstløse, og nogle kommer med skudhuller og bliver sendt videre til et hospital,« siger Berlingskes fotograf.

»Jeg har set én, der er ramt i brystet og én, der er ramt i skulderen. Det finder sted uden for pladsen, og de sårede bliver bragt herind.«

BBC melder om én og muligvis tre dræbte. En BBC-journalist siger, at han har selv har set en demonstrant blive skudt og dræbt under en march mod den republikanske garde nær moskeen, hvor Morsi-støtterne mener, at deres afsatte præsident sidder i fangenskab. En militær talsmand siger, at der kun er blevet skudt med løse skud og tåregas.

Fotografer advarer på Facebook om, at hæren konfiskerer kameraer, og en er blevet ramt af hagl fra et gevær, traditionelt et af sikkerhedsstyrkernes yndlingsvåben, der især har haft alvorlige konsekvenser under konfrontationer de seneste to et halvt år med mange, der er blevet ramt i øjet og mistet hele eller dele af deres syn.

Dagens Gossip