Noma ændrer trusselsbrev til ulønnede ansatte

Udenlandske kokke, der er kommet til Danmark for at arbejde på Michelin-restauranten Noma, bliver mødt af en lidt anden velkomst end restaurantens gæster.

Kokkene - der er ulønnede - får et brev, der truer med bål og brand, hvis de blogger eller offentliggør noget om deres tid på restauranten, og såfremt de gør det, kommer de ifølge brevet på en sort liste, der deles med andre restauranter.

Men nu vil Noma ændre praksis:

- Det er en klokkeklar fejl, sådan siger Nomas direktør, Peter Kreiner, til dr.dk.

Brevet, som er omtalt i Jyllands-Posten onsdag, blev skrevet med inspiration fra andre restauranters breve. Og selve truslen om sort liste blev kopieret fra et andet brev, siger direktøren.

- Der er ingen tvivl om, at ordet sort liste er meget langt fra vores standarder, det vi ønsker at gøre som Noma, og hvad der er normen her i Danmark, siger Peter Kreiner til dr.dk.

Selv om truslen om den sorte liste nu fjernes, vil direktøren ikke love, at ansatte, der arbejder gratis, i fremtiden får lov til at skrive og tale offentligt om deres tid på restauranten.

- Det er vi nødt til at gå ind at kigge på. Det er en helt ny verden med alle de nye medier. Så det vil jeg ikke love, men vi vil kigge på det, siger han.

Verdens næstbedste restaurant skrev blandt andet til sine kommende medarbejdere:

- Slutter dit ophold tidligt uden samtykke, eller dukker du ikke op, kommer dit navn på en sort liste, som vil blive delt med andre restauranter verden over, som vi deler et godt forhold med, står der i brevet.

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet kalder brevet for "hård kost".

- Ingen kan være i tvivl om, at dette er uetisk og problematisk, siger Henning Jørgensen til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip