Nomadelæger skal automatisk have taget autorisationen

Hvis danske læger begår graverende fejl i udlandet og får frataget deres autorisation, skal de fremover automatisk have inddraget deres tilladelse til at bedrive lægegerning i Danmark.

Det vil sundhedsminister Sophie Løhde (V) sikre med et nyt lovforslag. Lovforslaget skal give Styrelsen for Patientsikkerhed bedre muligheder for at skride ind over for såkaldte nomadelæger.

- Gennem årene har der desværre været en række uheldige sager, hvor læger, der gentagne gange har begået fejl i udlandet, er taget til Danmark og er begyndt at arbejde i sundhedsvæsnet, selvom de ikke længere må arbejde som læger i eksempelvis Sverige eller Norge. Det er stærkt problematisk, skriver ministeren i en pressemeddelelse.

- Derfor ønsker jeg at stramme autorisationsreglerne, så sundhedspersoner automatisk vil få frataget deres danske autorisation, hvis tilsynsmyndigheder i udlandet har inddraget autorisationen der, fortsætter Sophie Løhde.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, bakker op om forslaget, men stiller spørgsmål ved, om Styrelsen for Patientsikkerhed, der skal føre opsyn med lægernes autorisation, har midler nok til at løfte opgaven.

- Det er fint at gøre det her. Men sundhedsministeren kommer med det lovforslag i dag for at lægge et slør over de øvrige udfordringer, der er, siger Flemming Møller Mortensen, der skal mødes med sundhedsministeren i et åbent samråd senere tirsdag.

- De øvrige udfordringer er blandt andet, om Styrelsen for Patientsikkerhed har økonomien til at løfte den komplekse opgave. Løhde har oprettet fem nye styrelser, men har ikke tilført flere penge, tilføjer Socialdemokraternes sundhedsordfører.

/ritzau/

Dagens Gossip