’Non merci, Monsieur

Alligevel har det 17-årige supertalent Pierre-Emile Højbjerg sagt ’non merci til Les Bleus, som det franske landshold kaldes. BT kan i dag afsløre, at det franske fodboldforbund, FFF, i april i år forsøgte at få Bayern München-spilleren til at skifte side.

- Willy Sagnol (talentdirektør i det franske fodboldforbund, red.) mødtes med Pierre-Emile Højbjerg i april for at se, om han kunne overtale ham til at spille for det franske landshold, fortæller Bertrand-Regis Louvet fra det franske fodboldforbund, FFF, til BT.

Et valg med hjertet

Men franskmændene fik sig en lang næse. Højbjerg, der har dansk far og fransk mor, og derfor kan spille for begge nationer, sagde pænt nej tak og valgte på den måde Frankrig fra og Danmark til.

- Det var et ret uformelt møde, Pierre-Emile havde med Willy Sagnol. Han fik forklaret, hvordan landet ligger. At han vil spille for Danmark. Sagnol svarede ’du skal selvfølgelig vælge med hjertet’ og accepterede hans svar, så der er ikke planlagt flere samtaler, forklarer midtbanetalentets far, Christian Højbjerg.

Forgæves pondus

Det var ellers det tunge skyts, det franske fodboldforbund havde fløjet til München for at overtale Pierre-Emile Højbjerg til at smide den rød-hvide landsholdsdragt. Willy Sagnol har haft en lang og glorværdig karriere i netop Bayern München, og den nuværende chef for de franske ungdomslandshold har fortsat et stort navn i klubben. Men dén pondus og tilbuddet om at spille i blåt med spillere på allerhøjeste niveau var ikke nok til at overtale Østerbro-drengen, hvis hjerte banker for landsholdsfodbold på dansk.

- Jeg har repræsenteret Danmark på klubplan og ungdomslandshold. Det er danske trænere, der har kæmpet for at få mig til tops, så derfor ville det være at pisse dem op ad ryggen at skifte landshold. Jeg er stolt af mit franske blod og vil altid kalde mig halvt fransk, men hvis Morten Olsen ringer, siger jeg med glæde ja tak. Danmark er 100 procent sikkert min førsteprioritet, og jeg synes, det er fjollet overhovedet at tro andet, har hovedpersonen tidligere sagt til BT.

Det løfte har Pierre-Emile Højbjerg holdt, selv om Frankrig og Willy Sagnol i første omgang kunne lokke med nogle af Europas bedste og mest vindende ungdomslandshold – og på sigt et både VM- og EM-vindende A-landshold med nogle af kontinentets bedste spillere. Heldigvis lød ’Der er et yndigt land bedre end ’Marseillaisen i ørerne på spilleren, der i dag scorer mål for det danske U19-landshold, men allerede nu spøger kraftigt i Morten Olsens tanker.

Dagens Gossip