Nord- og Sydkorea er enige om familiesammenføring

Myndighederne i Nord- og Sydkorea er enige om at gennemføre den planlagte genforening af familier, som blev splittet under Korea-krigen i 1950'erne.

Det oplyser lederen for den sydkoreanske delegation, som har holdt samtaler med nordkoreanske embedsmænd i grænsebyen Panmunjom i løbet af det sidste par dage.

Genforeningen af familierne har været planlagt et stykke tid, men Nordkorea har krævet udsættelse, hvad Sydkorea har nægtet.

Men nu er parterne endelig enige om, at familiesammenføringen skal finde sted mellem den 20. og 25. februar, siger delegationens leder, Kim Kyou-hyun.

- Vi nåede enighed i dag, efter at Nordkorea accepterede vores holdning om, at familiesammenføring er vigtigt, blandt andet som et første skridt på vej til at opbygge tillid, siger Kim Kyou-hyun.

At ærkefjenderne Nord- og Sydkorea holder samtaler på et højt politisk niveau, er alt andet end almindeligt, hvorfor de seneste dages møder af nogle iagttagere anses som et muligt tegn på, at nye vinde blæser.

Nordkorea er under ledelse af den unge Kim Jong-un kommet med flere "venlige" udspil mod nabolandet i syd. For nylig var tonen forholdsvis mild, skriver AFP.

Millioner af koreanere blev adskilt under Korea-krigen, der løb fra 1950-1953, og langt de fleste er sidenhen døde uden at have haft nogen kontakt overhovedet med pårørende.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip