Nordamerikansk kvartet til VM

Supplementet fra USA og Canada til de bedste danske spillere fra ligaerne i Sverige, Tyskland, Finland og Danmark bliver stærkere end ventet.

Danskerklubberne Phoenix Coyotes, Dallas Stars og Philadelphia Flyers kvalificerede sig ikke til NHLs playoff, og kun en skjult skade eller et uheld i sidste runde kan spænde ben for wingen Mikkel Bødker og de to backs Philip Larsen og Oliver Lauridsens VM-start i Stockholm.

Som landsholdets general manager, Kim Pedersen, siger:

- Endnu har vi aldrig oplevet en spiller, der har sagt nej til VM, hvis klubben har givet grønt lys.

Fra AHL er backen Markus Lauridsen, Lake Erie Monsters, klar til VM-debut i Globen.

Kun to gange tidligere har Per Bäckman haft fire spillere med fra Nordamerika. I 2010 og 2012.

For Kim Pedersen er der dog stadig formaliteter, der skal på plads, inden DIU kan foretage den definitive udmelding. Officielt skal spillerne have ro, mens grundserien stadig kører, så han skal tale med klubberne igen i weekenden.

Fire danske NHL-spillere er ude af VM-billedet, da de har kvalificeret sig til playoff: Jannik Hansen, Vancouver Canucks, Lars Eller, Montreal Canadiens, Peter Regin, Ottawa Senators, og Frans Nielsen, New York Islanders.

Peter Regin har ikke spillet for Ottawa siden 9. april, men har fået at vide, at der kan blive brug for hans rutine i playoff.

De to AHL-spillere Frederik Andersen, Norfolk Admirals, og Nicklas Jensen, Chicago Wolves, er kaldt op til henholdsvis Anaheim Ducks og Vancouver Canucks som stand by.

Man har tidligere set, at spillere i dén situation alligevel har fået lov at rejse til VM, så Per Bäckman har ikke opgivet håbet om at se en af dem i Stockholm, selv om chancerne er små.

24-årige Oliver Lauridsen kommer til Stockholm i topform. I Philadelphia Flyers 2-1 sejr over New York Islanders med Frans Nielsen scorede han sejrsmålet 13 minutter inde i tredje periode og blev kåret til 1st Star.

Rookie-backen scorede for anden kamp i træk og er i karrierens første 14 NHL-kampe noteret for tre point (to mål og en assist).

Jannik Hansen blev natten til fredag hyldet med to fornemme hædersbevisninger. Han fik klubbens pris til »Unsung Hero« og »Most Exciting Player«. I 2010/11, da Vancouver Canucks var i Stanley Cup-finalen, stemte klubbens fans ham også ind som den ubesungne helt.

Den hårdtarbejdende, superpopulære Great Dane er i denne sæson nr. 3 på Canucks pointliste med 26 point (10 mål og 16 assist) efter Sedin-tvillingerne.

I Montreal Canadiens 4-2 sejr over Winnipeg Jets hævede Lars Eller sin total til 27 point (7 mål og 20 assist) med to assist.

Sammenlagt har danskerne i NHL lavet 118 point (34 mål og 84 assist) med Frans Nielsen som den største pointsluger med 29 point (6 mål og 23 assist).

Danmark spiller på tirsdag den sidste VM-test, når Østrig kommer på besøg i Rødovre Skøjte Arena. I VM-premieren 4. maj venter Canada.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip