Nordea afviser historie om undervurderet risiko på udlån

Nordeas topchef afviser, at storbanken har undervurderet risikoen i sine udlån til erhvervskunder med 50-80 milliarder svenske kroner, som en svensk avis har beskrevet.

Nordea har kapital nok til at leve op til alle krav, og storbankens topchef forventer ikke væsentlige ændringer i kravene i forbindelse med en kommende gennemgang af bøgerne, lyder det.

- Vores evne til at generere kapital er blandt de bedste i verden, og vi har demonstreret den evne over de seneste ti år. Vi er meget overbeviste om vores evne til at opfylde kapitalkravene uden yderligere kapital.

- Jeg anser artiklen i dagens udgave af Svenska Dagbladet for at være yderst spekulativ og uden reelt indhold, siger topchef Casper von Koskull i en meddelelse.

Artiklen i Svenska Dagbladet bygger på et fortroligt dokument fra det svenske finanstilsyn, Finansinspektionen.

Også Finansinspektionen har fundet anledning til at kommentere artiklen i den svenske avis og påpeger, at storbanken ifølge tilsynets seneste rapport opfylder kapitalkravene.

Men samtidig understreger Finansinspektionen i en pressemeddelelse, at det er ved at se bankernes udlån grundigt efter.

- FI har tidligere konkluderet, at denne evaluering vil føre til højere kapitalkrav.

- Hvad angår Nordea, vil behovet for yderligere kapital, som det kan bedømmes på nuværende tidspunkt, være væsentligt lavere end angivet i artiklen, lyder det fra Finansinspektionen.

/ritzau/

Dagens Gossip