Nordea lever op til forventningerne

Den svenske storbank Nordea præsenterer et resultat før nedskrivninger 1,2 milliarder euro. Nedskrivninger beløber sig til 186 millioner i andet kvartal - 17 millioner lavere end i samme periode 2012. Banken melder om en fortsat stabilisering af kreditkvaliteten og om faldende nedskrivninger inden for shipping.

Nordea henter 1,4 milliarder euro i nettorenteindtægter - 10 millioner euro lavere end andet kvartal sidste år. Samlet falder driftsindtægterne en spids og lander på 2,5 milliarder euro.

»I en usikker makroøkonomisk situation leverer vi fortsat i henhold til vores plan om at styrke indtægterne, øge omkostningseffektiviteten og forbedre vores kapitalposition. I andet kvartal bød vi 23.000 nye relationskunder velkommen i Nordea, og vi har styrket vores position som den førende erhvervsbank i Norden og de baltiske lande,« siger koncernchef Christian Clausen i en skriftlig kommentar til regnskabet. Han glæder sig over endnu en gang at kunne præsentere omkostninger på niveau med de foregående regnskaber.«Omkostningerne har været uændrede i 11 kvartaler, hvilket skyldes en optimering af filialnettet, ændrede processer, øget digitalisering, strømlinet it og optimerede eksterne omkostninger. Samlet set er der realiseret en annualiseret bruttobesparelse på 85 millioner euro i første halvår 2013,« skriver Christian Clausen i regnskabet.

Bankens egenkapitalforrentning ligger på 11,5 procent - et procentpoint lavere end i andet kvartal sidste år, men 0,4 procentpoint bedre ind i de første tre måneder af 2013.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip