Nordea sælger polske aktiver

Det sker som et led i Nordeas bestræbelser på at nå sine finansielle mål og opnå stordriftsfordele, meddeler den nordiske finanskoncern i en pressemeddelelse.

»Vi har i de seneste ti år opbygget en stærk forretning i Polen. Salget er en rationel strukturel ændring for alle involverede parter. Det vil bidrage positivt til Nordeas langsigtede finansielle mål og det fortsatte arbejde med at udvikle vores forretning og serviceydelser. Samtidig bliver vores kunder og medarbejdere i Polen en del af en førende polsk bank,« siger Nordeas koncernchef Christian Clausen i en skriftlig kommentar.

Nordea oplyser, at polske særkrav til drift og virksomhedsledelse har gjort det svært for koncernen af opretholde den driftsmodel, Nordea benytter sig af i alle andre lande. De polske banker er blandt andet pålagt at børsnotere mindst 25 procent af bankens aktier på børsen i Warszawa.

For 694 millioner euro har PKO Bank Polski erhvervet sig Nordea Bank Polska S.A., Nordea Finance Polska S.A. og Nordea Polska Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie S.A. Myndighederne skal nu godkende købet, som ventes gennemført i indeværende år.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip