Nordea strammer spareskruen trods overskud

Bankkoncernen Nordea kommer ud af 2013 med et ordinært resultat på over 30 milliarder kroner. Det er en stigning på to procent i forhold til 2012. Samtidig skal der dog spares mere. Det viser bankens årsregnskab for 2013.

- 2013 var endnu et år præget af lav vækst, og renterne faldt til rekordlave niveauer. Under disse betingelser har vi leveret et stabilt indtægtsniveau, siger koncernchef Christian Clausen i en kommentar til regnskabet.

For et år siden lancerede banken besparelser for 3,3 milliarder kroner i perioden 2013-15. Men den skrue strammes nu, og der skal effektiviseres for op mod det dobbelte, oplyser banken.

- Vi forventer, at den økonomiske vækst og renterne holder sig på et lavt niveau i en længere periode. Derfor forventer vi, at låneefterspørgslen og kundeaktiviteten bliver lavere, end vi antog sidste år, lyder det den danske koncernchef.

- Vi fremrykker og udvider derfor vores initiativer til øget omkostningseffektivitet. Det vil gøre det muligt for os at tilpasse kapaciteten til det lavere aktivitetsniveau og fastholde vores position som en stærk bank, siger Christian Clausen.

/ritzau/

Dagens Gossip