Nordea truede kunde der ville skifte bank

Andelsboligforeningen fik nemlig at vide, at hvis det skete - så kunne foreningen godt begynde at finde sig et nyt realkreditselskab. Det skriver dagbladet Børsen.

Truslerne blev leveret skriftligt i en email. Afsenderen var en medarbejder i banken, der reagerede på andelsboligforeningen AB Woltersgade 4s besked om, at den ville flytte sin driftskonto over i Jyske Bank. Til at begynde med, fremgår det af brevet, at Nordea-medarbejderen håber, at samarbejdet kan fortsætte. Herefter skruer han bissen på.

»En forudsætning for vores videre samarbejde vil dog være, at jeres driftskonto fortsat er i Nordea. Alternativt vil vi desværre se os nødsaget til at bede jer om at finde et andet realkreditinstitut at samarbejde med,« står der ifølge avisen af skrivelsen 18. juli.

Med andre ord: Skifter I bank - så skal I også ud og finde et nyt realkreditlån.

Trækket er ganske usædvanligt. Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation raser da også over Nordeas opførsel i sagen, og Finanstilsynet siger ifølge Børsen, at den vil se på sagen. Normalt er det nemlig meget ildeset inden for branchen at forsøge at bruge trusler for at forhindre fair konkurrence.

Tilsynet vil nu se på hele sagsforløbet og de aftaler, der tidligere er indgået parterne imellem.

Nordeas underdirektør Claus Greve ønsker ikke at kommentere sagen, da den handler om specifikke kundeforhold. Han fastslår dog over for Børsen, at hvis der er begået fejl, så vil der blive rettet op på dem.

 

 

 

Dagens Gossip