Nordea vil undersøge sig selv i skattely-sag

Skrevet af admin

04/04/2016

Dagens topnyheder

Nordea vil lave en stor, intern undersøgelse for at se, om der er hold i anklagerne om, at banken har hjulpet sine kunder i skattely i Panama. Det skriver banken på det sociale medie Twitter.

Sagen udspringer af en enorm læk af hemmelige dokumenter, der afslører firmaer og personer, der har penge i skattely i Panama. I alt er 11,5 millioner dokumenter lækket i sagen, der ruller over hele verden.

I Danmark har Politiken og DR fået indsigt i papirerne, hvilket dannede grundlag for artikler i Politiken og en dokumentar på DR søndag aften.

- I går aftes løb et program over skærmen, der stiller spørgsmålstegn ved Nordeas involvering i sager om skattely. Vi er klar over og har forståelse for, at sådan et program kan vække mistillid og skepsis.

- Det er derfor vigtigt for os at understrege, at vores kunder har deres engagement i en bank, som overholder alle gældende regler på området, skriver Nordea på sin Facebook-profil.

Derfor vil banken nu lave en intern undersøgelse. Det selv om banken understreger, at den ingen grund er til at tro, at den ikke har fulgt reglerne.

Nordea erkendte søndag, at banken via sin afdeling i Luxembourg har oprettet selskaber i Panama for kunder.

- Vi hverken tilskynder eller medvirker til skattemæssige konstruktioner, der kan anses som skatteunddragelse.

- Vi har nu påbegyndt en intern undersøgelse, hvor vi gennemgår vores procedurer med tættekam for at sikre, at alt bliver overholdt. Vi har dog ingen grund til at tro, at det ikke er tilfældet, skriver banken.

Siden dokumentaren er Nordea blevet overstrømmet af vrede kunder, der opponerer imod, at banken øjensynligt har hjulpet formuende kunder til at undgå at betale skat.

- I er finansielle terrorister. I underminerer Danmark indefra og misbruger den tillid, som danskerne har vist jer. Tænk at I opførte jer sådan, mens I modtog bankpakkerne. Landsforrædere, skriver en bruger på bankens Facebook-profil ifølge Berlingske Business.

/ritzau/