Nordeas direktør for Banking Danmark forlader posten

David Hellemann, der er leder af Banking Danmark i storbanken Nordea, har opsagt sin stilling.

Peter Lybecker, der er administrerende direktør for Nordea Danmark, bliver konstitueret chef indtil videre.

Det oplyser Nordea i en meddelelse torsdag eftermiddag.

- Det er med beklagelse, at jeg har modtaget David Hellemanns opsigelse. Han har haft en væsentlig rolle i de mange forandringer, Nordea gennemgår.

- Jeg havde gerne set, at Nordea kunne have glæde af ham længere, men han har sagt op, og det må vi forholde os til, udtaler landechef Mads G. Jakobsen i meddelelsen.

David Hellemann kom til Nordea i juni 2014 fra Finansministeriet, hvor han samlet var i 15 år.

Her blev han ifølge Finans.dk kendt for sit tætte parløb med Bjarne Corydon, da denne var finansminister fra 2011. I de år var David Hellemann departementschef og dermed den øverst placerede embedsmand i finansministeriet

Bjarne Corydon er i dag ansat i konsulentvirksomheden McKinsey & Co., hvor David Hellemann i et kort stykke tid var partner, før han i 2010 blev hentet til finansministeriet som departementschef.

Tidligere har David Hellemann været økonomidirektør i Danmarks Radio, hvor han blev kendt for den økonomiske genopretning af Danmarks Radio, efter overskridelser i byggeprojektet af den nye DR-by efterlod en milliardregning.

Hans entré i bankverdenen blev dog uventet kaotisk, da en pludselig afsked højere i Nordeas hierarki ifølge Finans.dk skubbede David Hellemann højere op, end det var planlagt ved hans ansættelse.

Derfor var Peter Lybecker bankens ansigt ud ad til i det første år efter David Hellemanns ansættelse, inden den tidligere departementschef selv trådte frem i offentlighedens lys i slutningen af sidste år.

/ritzau/

Dagens Gossip