Nordirsk målmand holder Tyskland nede på étmålssejr

Tyskland er videre til EM-ottendedelsfinalen som vinder af gruppe C uden at have lukket mål ind i turneringen.

Førstepladsen blev tirsdag aften sikret med en 1-0-sejr over Nordirland, der med det smalle nederlag holder sig til i treerregnskabet, hvor holdet med tre point er foran Albanien på målscore og fortsat har chancen for at gå videre.

Nordirerne kan i høj grad takke målmand Michael McGovern for, at holdet slap med et beskedent nederlag til verdensmestrene. Gang på gang afværgede han scoringer fra de tyske stjerner, som må undre sig over, hvorfor sejren ikke blev større.

Og når McGovern en sjælden gang var chanceløs, var målrammen i stedet på keeperens side. Det skete blandt andet i to tilfælde efter en Thomas Müller-afslutning. Den ofte så farlige angriber har fortsat ikke scoret ved slutrunden.

Kollegaen Mario Götze var også blandt de store syndere foran mål.

Gentagne gange misbrugte VM-helten fra 2014 på det skammeligste overfor Michael McGovern, der næppe får svært ved at finde en ny klub efter EM oven på sådan en præstation. Målmandens kontrakt med skotske Hamilton er udløbet.

Den eneste, som McGovern ikke havde styr på, var tankangriberen Mario Gomez.

Efter et tungt tysk powerplay udnyttede Gomez en frispilning fra Thomas Müller efter en halv time.

På det tidspunkt havde Tyskland allerede haft kæmpechancer til adskillige scoringer.

Selv om stillingen kun var 1-0, frygtede tyskerne næppe en udligning, for Nordirland havde sjældent bolden på tyskernes banehalvdel.

På trods af holdets defensive indstilling var de nordirske fans i højt humør kampen igennem, skønt de endnu engang sang forgæves efter kultangriberen Will Grigg, som tilbragte sin tredje hele kamp under EM på bænken.

I ottendedelsfinalen møder Tyskland et af de hold, som går videre som en af EM's fire bedste treere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip