Nordiske fodboldbosser arbejder på plan B før Fifa-valg

Skrevet af admin

24/02/2016

Mest læste i dag

Formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, mødes onsdag med sine kolleger fra Norden for at lægge sig fast på en plan B forud for fredagens præsidentvalg i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

De seks nordiske fodboldforbund er enige om at støtte schweizeren Gianni Infantino, men det kan være, at Jesper Møller i sidste ende bliver tvunget til at give sin stemme til en anden kandidat.

- Vi er i Norden enige om at støtte Infantino, men vi skal have en plan B, hvis han bliver sorteret fra. Vi skal have afstemt, hvem vi skal stemme på, hvis Infantino ryger ud, siger Jesper Møller.

Ud over Gianni Infantino, der er generalsekretær i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), stiller franske Jerome Champagne, Jordans prins Ali Bin Al Hussein, Tokyo Sexwale fra Sydafrika og Bahrains Salman Bin Ebrahim Al Khalifa op til præsidentvalget i Fifa.

Det er blandt disse kandidater, at Jesper Møller og de nordiske kolleger skal forsøge at lave en prioriteret liste.

Valgproceduren er indrettet således, at der kan blive helt op til fire valgrunder, hvor kandidaterne bliver skåret fra en efter en.

- Mine kolleger i Norden har information, som jeg ikke har og omvendt, og vi skal prøve at skabe os et overblik, siger Jesper Møller.

- Jeg tror ikke, at vi vil melde vores plan B offentligt ud, da det kan bruges af andre. Det vil også sende et signal om, at vi ikke tror på vores foretrukne kandidat, fortæller DBU-formanden.

Gianni Infantino meldte sig som kandidat i efteråret, efter at Uefa-præsident Michel Platini blev suspenderet på grund af mistænkelig pengeoverførsel.

Dengang var fornemmelsen mange steder, at Infantino ville trække sig, hvis Platini atter blev en del af kandidatfeltet. Sådan gik det ikke, og i stedet blev Platini udelukket fra at deltage i al fodbold.

Jesper Møller erkender, at han i begyndelsen var i tvivl om Gianni Infantinos motivation, men i dag føler DBU-formanden sig sikker på, at Infantino har et ægte ønske om at blive præsident i Fifa.

- Jeg var i tvivl. Vi inviterede kandidaterne til København i november, og dengang var jeg lidt skeptisk. Ikke kun fordi jeg er nordjyde.

- På det tidspunkt førte han valgkamp med håndbremsen trukket. Han var ikke klar på, om han ville trække sig, hvis Platini kom tilbage.

- Efter nytår kom der en afklaring, og nu er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det her er noget, han vil. Han har rejst Jorden rundt og ført massiv valgkamp, siger Jesper Møller.

DBU kræver reformer i Fifa, og Jesper Møller vurderer, at Gianni Infantino er den af de fem kandidater, der bedst er i stand til at implementere de påkrævede reformer i de kommende år.

/ritzau/