Nordjyde købte vildt ind med stjålne kortoplysninger

Skrevet af admin

28/07/2015

Dagens topnyheder

Champagne og vodka for over 26.000 kroner. Et fladskærms-tv til 20.000 kroner. Smykker, jakkesæt og adskillige computere i samme prisleje.

En ung nordjyde har gennem det seneste år i den grad levet over evne ved hjælp af stjålne dankortoplysninger, som han misbrugte til sine ekstravagante indkøb.

Det fremgår af et anklageskrift fra Nordjyllands Politi, der beskylder den 23-årige mand for ikke færre end 59 tilfælde af databedrageri.

Omtrent 20 af forholdene drejer sig om køb af computere, herunder adskillige MacBook Pro. Mange af maskinerne har en værdi på over 15.000 kroner.

Således løber bedrageriet op i flere hundredtusinde kroner og betyder, at den tiltalte siden 29. januar har siddet varetægtsfængslet.

I næste uge indleder Retten i Aalborg straffesagen mod manden, der ifølge politiet skal have begået sine forbrydelser i samarbejde med en anden mand.

I et enkelt tilfælde skal de to under anvendelse af stjålne kortoplysninger have overført 31.500 kroner til en af mændenes konto i Nørresundby Bank, hvorfra 20.500 røg videre til den andens konto i samme bank.

Pengeinstituttet opdagede imidlertid bedrageriet og spærrede for udbetaling af de resterende 10.000 kroner, fremgår det af anklageskriftet.

/ritzau/