Nordjyde nægter sig skyldig i ti års grov mishandling

Skrevet af admin

29/09/2015

Mest læste i dag

Med en sort hætte trukket ned til øjenbrynene og blikket fast fikseret på tilhørerne tog en 44-årig mand fra Nordjylland tirsdag plads i Retten i Hjørring.

Her sidder han tiltalt for gennem en periode fra 2004 til 2014 at have voldtaget og mishandlet fem kvinder. Ifølge anklagemyndigheden var han kærester med de fire.

Forsvarsadvokat Gert Gandrup oplyser, at manden nægter sig skyldig i næsten alle anklagepunkter. Den tiltalte selv forklarer, at han er offer for en sammensværgelse.

- De er alle fem veninder. Mig og den ene har børn sammen. Jeg har forældremyndigheden. De har rottet sig sammen, så hun kan få myndigheden, sagde den 44-årige, da anklageren tirsdag formiddag hørte ham om de første 5 ud af i alt 53 forhold.

De fem forhold omhandler en dengang 33-årig kvinde, som den tiltalte ifølge sagens anklageskrift har voldtaget ugentligt, hevet i håret og sparket ned ad trapperne i opgangen til deres Aalborg-lejlighed.

Manden nægtede og forklarede, at de bare var "kysse-venner".

Ud over adskillige overgreb er han også tiltalt for at have hældt ætsende væske i en af kvindernes underliv, slået flere tænder løs på hende og trukket en af tænderne ud med en tang.

Det nægtede han sig også skyldig i. Kun to mindre forseelser for at køre uden kørekort erkender han.

En nu 26-årig kvinde er også til stede i retten. Hun var kærester med den 44-årige, da han blev anholdt og er tiltalt for at vide besked om en del af mishandlingen og overgrebene. Den 26-årige er desuden halvsøster til en af de indblandede kvinder.

- Det er en højst usædvanlig og meget omfangsrig sag, da der er tale om ret grove forhold, har anklager i sagen Peter Rask fra Nordjyllands Politi tidligere sagt til Ritzau.

Han vil kræve manden idømt en forvaringsdom på baggrund af en retslægelig rapport, der viser, at den 44-årige har en såkaldt dyssocial personlighedsforstyrrelse, også kendt som psykopati.

Der ventes dom 10. december.

/ritzau/