Nordjylland byder på spændende udendørsaktiviteter

Nordjylland er helt med på noderne, når det gælder udendørsaktiviteter for hele familien. En af de hotteste trends inden for familieaktiviteter for tiden er geocaching, hvor man går på jagt efter gemte skatte i naturskønne omgivelser ved hjælp af GPS eller kompas.

Flere steder i Nordjylland, blandt andet ved Thy, Thisted og Hanstholm, er der særlige steder, hvor man kan gå på jagt efter de gemte skatte ved at gå efter deres særlige geografiske position. Skatten eller ’cachen’, som det kaldes, er en lille vandtæt plastikboks, hvor man kan notere skattejægernes navne, så fundet bliver foreviget.

Man kan også selv lægge en skat ud, som andre kan forsøge at finde, hvis man har udset sig et særligt smukt gemmested og en hemmelighed, andre gerne må finde og være en del af.

Danmarks største skov, Rold Skov, byder også på mange aktive oplevelser, som man kan dyrke alene eller sammen med familie og venner. Vovehalsene, der mestrer en mountainbike, kan prøve kræfter med Rold Skov Downhillbane, som er 450 meter lang. Den halsbrækkende bane byder på vilde downhill-elementer som starttårn og store og små jumps for den adrenalinhungrende feriegæst.

Banen er vanskelig og egnet til de hårdeste ryttere. Seje børn kan give den gas på Rold Skov børne MTB bane, som består af 1,4 relativt flade kilometer. Banen, der er åben hele året rundt, er delt op i to sværhedsgrader med bjergsløjfe og et teknikområde.

Cyklingen kan også foregå i et mere adstadigt tempo, for eksempel ved at tage på cykeltur til den gamle, hyggelige by Nibe og på vejen opleve fantastiske naturoplevelser langs Limfjorden. Pak en picnickurv og tag den med og slå eventuelt vejen forbi den lille ø Egholm, hvor et fint netværk af cykelruter gør det let at komme omkring.

Hvis det er vandreskoene, der passer én bedst, er Thy Nationalpark et oplagt udflugtsmål. Her har man udsigt ud over havet og kan gå op på mange udsigtspunkter og nyde den smukke natur i panoramaperspektiv. Skal teenagebørnene lokkes lidt til at tage af sted, kan man på Thy Nationalparks hjemmeside downloade en spøgelseshistorie, der kan være udgangspunkt for en spændende – og måske lidt uhyggelig – vandring i den store nationalpark.

Når den aktive ferie gerne må foregå på vandet, har Danmarks mest solrige region, Nordjylland, også masser af muligheder for det. For eksempel ved Mariager Fjord, hvor der er muligheder for at stå på vandski, surfe og prøve kræfter med kano- og kajakroning.

Dagens Gossip