Nordjylland får færrest offentlige byggejob

Nordjylland får den mindste del af jobbene, når nye veje, broer og hospitaler skal bygges de kommende år. Det oplyser P4 Nordjylland.

Kun knap fire procent af de 87.300 nye danske arbejdspladser kommer nordjyderne til gavn. Det svarer til 3.200 arbejdspladser, hvorimod hovedstaden og Sjælland samlet kan glæde sig til 53.000 nye job. Også Midt- og Sydjylland får flere job end Nordjylland.

Tallene fremgår af en rapport, COWI har lavet til Beskæftigelsesministeriet. Rapporten er endnu ikke udkommet, men P4 Nordjylland har læst den.

De 3.200 nye arbejdspladser til Nordjylland skabes primært af det kommende sygehusbyggeri i Aalborg Øst.

Flere nordjyske topfolk ærgrer sig over skævvridningen:

- Det er som om, at man trækker mere og mere østpå. Man kunne godt have tilgodeset jyderne og især nordjyderne noget mere, siger Søren Elsberg, 3F-formand i Aalborg.

Elsberg påpeger, at Region Nordjylland udgør cirka ti procent af landets befolkning, så han havde forventet, at Nordjylland også fik ti procent af de nye job.

Frederikshavns borgmester Lars Møller ærgrer sig over, at folketinget har fravalgt at give tilskud til havneudvidelser for 800 millioner kroner i hans kommune, mens Københavns Kommune afvikler sin gæld, får nye borgere hver dag og tiltrækker højteknologiske virksomheder.

Men Lars Møller håber stadig, at hans kommune får en af de planlagte kystnære havvindmølleparker i Kattegat ud for Sæby. Det vil nemlig gavne beskæftigelsen på Frederikshavn havn. Det skete også for Grenaa Havn under byggeriet af vindmølleparken ved Anholt.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip