Nordjylland: Tre nye akutmodtagelser åbner dørene

De nye akutmodtagelser, som er placeret i Hjørring, Aalborg og Thisted, står klar med sprit nye bygninger og nyeste teknologi.

Der er særligt fokus på at optimere patientforløbene med nye arbejdsgange og metoder. Samtidig kommer flere speciallæger i front, og der sker en inddeling af patienterne, så de mest alvorligt syge eller tilskadekomne kommer først til. Det hedder triage, som er en hurtig og systematisk vurdering af alle akutte patienter.

- Bygningerne er i sig selv ikke banebrydende. Det nye er, at ressourcerne samles her, at vi har fokus på hele patientforløbet og, at speciallæger skal være mere i front, end vi tidligere har set. Vi kan dog ikke komme i mål fra dag 1, men arbejder mod målet om at have de rette speciallæger i fremtidens akutmodtagelser. I sidste ende betyder det bedre behandling af den akutte patient, siger sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen.

De nye akutmodtagelser bliver med andre ord fremover centrum for behandlingen af patienter med akut opstået sygdom.

Tidligere blev disse patienter sendt videre til sygehusets afdelinger, hvor de blev tilset af speciallæger.

- Ved at arbejde langt mere systematisk i akutmodtagelserne er gevinsten, at vi bliver bedre til at diagnosticere og behandle de mest syge først. Samtidig indfører vi fra juni nye servicemål for ventetider for den akutte patient. Det betyder, at vi sætter rammer for, hvor længe akutte patienter skal vente på at komme i behandling, siger sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen.

De tre akutmodtagelser kommer blandt andet til at huse skadestue, modtagelse, traumerum, udredning og diagnostik, lægevagt, observationspladser og døgnbemandede sengeafsnit i samme bygning.

Det bliver altså én indgang for alle akutte patienter på nær fødende, børn og psykiatriske patienter.

Akutmodtagelserne indvies på Sygehus Vendsyssel, Hjørring 27. februar, på Aalborg Universitetshospital 3. april og på Sygehus Thy-Mors 15. april.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip