Nordjysk borgmester vil have nyt fælles badeflag

Skrevet af admin

26/02/2016

Mest læste i dag

Der er brug for at genopfinde et fælles badeflag, som kan signalere rene strande.

Sådan lyder det fra borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V), der vil drøfte et alternativ til Blå Flag-ordningen med de øvrige kommuner langs vestkysten.

- Vi skal have pillet nogle af de latterlige, bureaukratiske ting ud af ordningen - det med at man ikke må køre på stranden og at hunde ikke må bade. Det svarer ikke til virkeligheden, siger Mogens Gade til Ritzau.

Jammerbugt og fire andre nordjyske kommuner har i år fravalgt at søge om Blå Flag - et internationalt kvalitetsstempel, som administreres af Friluftsrådet.

Og noget tyder på, at opbakningen til de blå flag generelt er i tilbagegang.

Friluftsrådet oplyser, at der i år er kommet 50 færre ansøgninger om blåt flag ved strande og havne.

- Der sker det, at vi hver især hænger andre forskellige flag op. Nogle hænger såkaldte badevandsflag op. Vi er blevet en vandsikker kommune og hænger sådan et flag op. Det kommer nemt til at ligne et tivoli, siger Mogens Gade.

Løsningen er ifølge den nordjyske borgmester enten at genopfinde Blå Flag-ordningen i en ny version med færre snærende bånd eller opfinde et nyt flag, der kan træde i stedet.

Mogens Gade understreger, at det ikke handler om at gå på kompromis med badevandskvaliteten.

- Kvaliteten skal være den samme, miljøet skal være det samme. Barren skal være mindst lige så høj som i dag, men vi skal prøve at få et gran af fornuft ind i ordningen, siger Mogens Gade.

Selv om der er mulighed for at søge dispensation fra reglerne, er det ifølge Mogens Gade ikke godt nok.

- Vi skal have et flag, vi ved, vi kan hejse år efter år. Det med at vi skal kæmpe for en dispensation for reglerne hvert år, det dur bare ikke. Det er ikke holdbart, siger Mogens Gade.

/ritzau/