Nordjyske Bank giver officielt bud på Nørresundby

Skrevet af admin

14/01/2015

Mest læste i dag

Nordjyske Bank har onsdag eftermiddag lagt et officielt bud på bordet for den anden nordjyske bank, Nørresundby Bank.

Det fremgår af et tilbudsdokument, som Nordjyske Bank har udsendt i en selskabsmeddelelse til fondsbørsen.

Buddet kommer efter en ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften, hvor to tredjedele af aktionærerne i Nordjyske Bank skulle stemme for en påkrævet kapitaludvidelse for at muliggøre købet af Nørresundby Bank.

Dette lykkedes, sådan at Nordjyske Bank nu har mulighed for at gennemføre sit tilbud på samtlige aktier i Nørresundby Bank.

I en anden selskabsmeddelelse bekræfter Nørresundby Bank, at buddet er modtaget.

Allerede nu kan sammenlægningen mellem de to nordjyske banker se ud til at foregå uden de store problemer, da bestyrelsen i Nørresundby Bank bakker op om et kommende samarbejde.

- På baggrund af bestyrelsens vurdering af fordele og ulemper ved købstilbuddet og de øvrige forhold, der er beskrevet her i, anbefaler bestyrelsen enstemmigt aktionærerne i Nørresundby Bank at acceptere købstilbuddet fra Nordjyske Bank, fremgår det i meddelelsen.

Bestyrelsen i Nørresundby Bank begrunder sin anbefaling med, at de to banker har arbejdet hen imod en fusion med henblik på at skabe "en ny, stærk lokalbank."

Tilbuddet fra Nordjyske Bank går på, at aktionærerne i Nørresundby Bank kan se frem til 335 kroner per aktie.

Derudover vil de nuværende aktionærer i Nørresundby Bank få en aktie i Nordjyske Bank, hvilket bringer tilbuddet op på en samlet værdi af omkring 450 kroner ved tilbuddets offentliggørelse.

/ritzau/