Nordjyske elever tilbudt psykologhjælp efter voldsom vikartime

Da skoleledelsen på Gudumholm Skole torsdag eftermiddag vendte hjem til kontoret efter en kursusdag, var det til glødende telefoner og fyldt mailboks, skriver TV2 Nord.

En række fjerdeklasseselever var nemlig blevet enormt rystede, efter deres lærervikar havde vist en voldsom krigsfilm som en del af religionsundervisningen.

Filmen 'Savior' fra 1998 handler om en lejesoldat under borgerkrigen i Jugoslavien. I filmen er der blandt andet scener med drab på børn og etnisk udrensning, og det gav flere af børnene så voldsomme mareridt, at de er blevet tilbudt psykologhjælp.

Læs også: Lærer sagde op: Måtte ikke være venner med sine elever på Facebook

Filmen er forbudt for børn under 15 år. Alligevel valgte vikaren at afspille den for sine ganske unge elever i 4. klasse.

- Som uddannet lærer må man da tænke, at det er åbenlyst forkert at tage en film til plus 15-årige med ind i en fjerdeklasse, siger Thomas Quaade, som er forælder i fjerde klasse og medlem af skolebestyrelsen.

Han var sammen med klassen i de første timer onsdag morgen, hvor der blev snakket og hygget, og mens nogle elever har haft mareridt og er meget rystede, er andre mere upåvirkede, fortæller både Thomas Quaade og skoleleder Anne Mette Bak, ifølge TV2 Nord.

Vikaren er nu blevet fritstillet.

Han har forklaret, at han brugte filmen som en del af religionsundervisningen, da den rejser religionsmæssige spørgsmål.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip