Nordkorea affyrer endnu et missil

Søndagens episode sker på trods af Sydkoreas og FNs opfordringer om at indstille affyringerne i en tid, hvor der i forvejen er store spændinger i regionen. Men Nordkorea har tilsyneladende ikke tænkt sig at lytte. Her er man vrede over de internationale sanktioner mod landet samt USAs og Sydkoreas fælles militære flådeøvelse i sidste uge, der varede i to dage og blev afsluttet tirsdag. Øvelsen er af Nordkorea blevet kaldt en »hensynsløs provokation«.

Sydkoreas Foreningsministerium, der varetager relationer på tværs af Nordkorea og Sydkorea, erklærede umiddelbart før den seneste episode, at affyringerne udgør en trussel for regionen og derfor bør stoppes omgående.

»Vi finder det beklageligt, at Nordkorea ikke indstiller de provokerende handlinger. Vi vil gerne opfordre til, at landet tager ansvar og stopper det her. Både for vores skyld og for hele det internationale samfund,« lød det fra ministeriets talsmand, Kim Hyung-Seok.

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, udtrykte fra et møde i Moskva lignende skepsis og opfordrede til, at styret i Pyongyang vil »afholde sig fra yderligere missiltests«. Han mener desuden, at det er på tide, at Nordkorea genoptager dialogen med det internationale samfund og får nedbragt spændingerne i regionen.

Nordkorea har tidligere affyret kortdistance-missiler i forbindelse med militære øvelser. Også i marts affyrede Nordkorea to kortdistance-missiler, og især USA og Sydkorea frygter, at nordkoreanernes »raslen med sablen« kan ende med at få alvorlige følger.

Dagens Gossip