Nordkorea affyrer igen ballistiske missiler

Skrevet af admin

19/07/2016

Dagens topnyheder

Nordkorea har tirsdag morgen lokal tid affyret tre ballistiske missiler i retning af Det Japanske Hav. Det oplyser militæret i Sydkorea ifølge nyhedsbureauet Yonhap.

Missilerne, der blev affyret fra regionen Hwangju i den vestlige del af Nordkorea, fløj mellem 500 og 600 kilometer, oplyser den sydkoreanske militærkommando i en pressemeddelelse.

- Det er en distance lang nok til at ramme over alt i Sydkorea. Også Busan, hedder det i meddelelsen.

Busan er Sydkoreas store havneby i den sydligste del af landet.

Det amerikanske militær bekræfter, at der også her er registreret missilaffyringer fra Nordkorea. Ifølge USA blev de tre missiler affyret i løbet af knap en time, skriver Reuters.

Styret i Nordkorea reagerede for godt en uge siden vredt på nyheden om, at Sydkorea og USA har truffet endelig afgørelse om at etablere et forsvarssystem, der kan forhindre missiler fra Nordkorea i at ramme nabolandet.

Nordkorea har truet med at gengælde opstillingen af et missilskjold med "fysisk handling", så snart det kender den geografiske placering af systemet.

I adskillige måneder har Nordkorea med jævne mellemrum foretaget prøveaffyringer af ballistiske missiler. I juni affyrede landet et mellemdistancemissil, og tidligere denne måned blev et missil sendt af sted fra en undervandsbåd.

FN's Sikkerhedsråd vedtog i marts en resolution om at udvide de internationale sanktioner mod Nordkorea. Det skete som svar på Nordkoreas atomprøvesprængning 6. januar, som var den fjerde af slagsen i det lukkede land.

/ritzau/Reuters