Nordkorea affyrer nye missiler

Skydeøvelserne fortsætter i Nordkorea, som mandag har affyret to kortdistance-missiler - og dermed seks på blot tre dage - i en øvelseskampagne, der virker provokerende på blandt andre nabolandet Sydkorea og dets allierede USA.

Nordkoreanerne fordømte samtidig Sydkorea for at kritisere aktionerne, som nordkoreanerne selv omtaler som lovlige militære øvelser.

Det er Sydkoreas forsvarsministerium, som via nyhedsbureauet Yonhap har viderebragt oplysningen om det affyrede missil.

Det er endnu ikke klarlagt præcis, hvilke slags missiler, der er tale om. Men de blev affyret ud for landets østlige kyst.

Nordkorea fordømmer også en fælles militærøvelse af USA og Sydkorea, som i april - ifølge nordkoreanerne - forberedte et angreb på Nordkorea.

- Vi afvikler intense militærøvelser for at styrke vores forsvar, lyder det i en meddelelse fra den statsstyrede Komite for Fredelig Genforening af Korea (KCNA).

- Vores militær udfører disse øvelser for at kunne matche de voksende krigsforanstaltninger hos USA og Sydkorea, og det er ethvert suverænt lands legitime ret.

En militærekspert i Sydkorea vurderer, at markeringen fra Nordkorea handler om, at nordkoreanerne er klar til at forhandle.

- Disse missilaffyringer er deres (Nordkoreas, red.) måde at signalere til verden, at regimet er villigt til at forhandle nu, og på samme tid vil regimet redde ansigt, siger Kim Yeon-su, professor på Koreas Nationale Forsvarsuniversitet i Seoul.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip