Nordkorea idømmer canadisk præst livstid i arbejdslejr

Nordkoreas højesteret har onsdag dømt en canadisk præst med sydkoreansk baggrund til at skulle tilbringe resten af livet i en arbejdslejr.

Det rapporterer det statslige kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge Reuters.

Lim Hyeon-soo, som præsten hedder, har været tilbageholdt siden februar. Han har ifølge nordkoreanske statsmedier erkendt sin forbrydelse, som skulle bestå af undergravende virksomhed over for Nordkorea.

60-årige Lim Hyeon-soo er født i Sydkorea og har arbejdet som præst i en kirke i Toronto i Canada. Kirken er en af de største af slagsen i Canada.

Han rejste 30. januar til Nordkorea fra Kina på et såkaldt rutinemæssigt humanitært besøg. Han har besøgt landet over 100 gange tidligere, siger hans familie.

Angiveligt skulle Lim Hyeon-soo have forsøgt at vælte den nordkoreanske regering og underminere dets socialsystem med "religiøse aktiviteter" i de seneste 18 måneder, rapporterer Xinhua.

Ifølge retten fabrikerede han anti-nordkoreansk propaganda i ledtog med USA og Sydkorea.

Angiveligt skulle præsten have erkendt at have hjulpet personer med at flygte fra Nordkorea og have mødtes med den amerikanske ambassadør i Mongoliet om planerne.

De fleste nordkoreanere, der vælger af flygte fra det lukkede land, gør det via Sydkorea og Kina, men det er muligt at rejse via Mongoliet, skriver Reuters.

Nordkorea har tidligere idømt den koreansk-amerikanske missionær Kenneth Bae 15 års hårdt arbejde, men han blev løsladt sidste år efter at have været i arbejdslejr i to år.

Det officielle nyhedsbureau i Nordkorea, KCNA, har endnu ikke skrevet om højesteretsdommen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip