Nordkorea slår tilbage og genoptager højttaler-propaganda

Nordkorea har ligesom Sydkorea genoptaget en praksis med at sende propaganda ind over den svært bevogtede grænse til nabolandet via store højttalere i grænseområdet.

Det oplyser Sydkoreas forsvarsministerium i en erklæring.

- Nordkorea har genoptaget dets propagandabudskaber hen over grænsen med højttalere i den østlige grænsesektion, siger en talsmand for ministeriet.

Sydkorea meddelte for nylig, at det havde besluttet at blæse nyt liv i en 11 år gammel tradition med at sende propagandaudsendelser ind over grænsen til Nordkorea via højttalere.

Sydkorea havde i en årrække et batteri af højttalere rettet mod en række punkter langs grænsen til Nordkorea, hvor der blev formidlet budskaber om det frie liv i Sydkorea.

Praksis med højttalerne blev indstillet i 2004, efter at landene var nået til enighed om flere politiske aftaler.

Beslutningen om at vende tilbage til højttaler-propagandaen blev truffet, efter at Nordkorea ifølge Seoul har lagt landminer ud, som sårede to sydkoreanske grænsesoldater. Den ene af de sårede soldater har fået amputeret begge ben. Den anden soldat mistede et ben ved eksplosionen.

Titusindvis af sydkoreanske og amerikanske soldater indledte mandag en årlig militærøvelse, som altid bliver fordømt af Nordkorea.

Øvelsen simulerer et massivt nordkoreansk angreb hen over den demilitariserede zone mellem de to lande. Der er involveret 50.000 sydkoreanske soldater og 30.000 amerikanske soldater.

Krigen mellem Nord -og Sydkorea fra 1950 til 1953 er aldrig er blevet formelt afsluttet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip