Nordkoreas leder: Vores atomvåben garanterer fred Kim Jung-un anklager USA for at prøve at trække Nordkorea med ind i et våbenkapløb i et forsøg på at forhindre økonomisk fremgang i landet

»Vores nukleare styrke er et pålideligt afskrækkelsesvåben og en garanti for vores suverænitet,« sagde Kim Jong-un til medlemmer af kommunistpartiet.

I talen anklagede Kim Jung-un USA for at prøve at trække Nordkorea med ind i et våbenkapløb i et forsøg på at forhindre økonomisk fremgang i landet.

Ordkrigen er i den seneste tid blevet skærpet mellem de to lande på den koreanske halvø.

Den sydkoreanske præsident Park Geun-hye sagde mandag, at der vil komme et hurtig og stærkt militært svar på enhver provokation fra Nordkorea uden hensyn til politiske konsekvenser, efter Pyongyang tidligere på ugen erklærede sig i krigstilstand med naboerne i syd.

»Hvis der er nogen form for provokation mod Sydkorea og dets folk, vil der komme et stærkt svar i den første kampfase uden hensyn til politiske konsekvenser,« sagde Park.

Styret i Nordkorea meddelte lørdag, at landet nu befinder sig i »krigstilstand« med Sydkorea, og at man vil behandle alle konflikter med nabolandet i henhold til krigstidsprotokoller.

Nord- og Sydkorea er tekniske set allerede i krig, da Koreakrigen fra 1950 til 1953 sluttede med en våbenhvile i stedet for en fredsaftale.

USA tager nordkoreanernes seneste trusler alvorligt, men siger samtidig, at truslerne fra Pyongyang følger et velkendt mønster.

»Vi har set rapporterne om nye og ukonstruktive erklæringer fra Nordkorea. Vi tager disse trusler alvorligt og forbliver i tæt kontakt med vores allierede i Sydkorea,« sagde Caitlin Hayden fra Det Nationale Sikkerhedsråd i Washington.

Truslerne fra Nordkorea har ført til international bekymring over situationen på den koreanske halvø, der truer med at komme ud af kontrol.

Caitlin Hayden understregede, at USA er fuldt ud i stand til at forsvare sig selv og de sydkoreanske allierede.

»Vi fortsætter med at træffe yderligere foranstaltninger i forhold til den nordkoreanske trussel herunder planen om at øge antallet af anti-missil-værn og radarsystemer«.

Dagens Gossip