Nordlysturister nægter at gå om bord på flyet hjem fra Norge

I går klokken 21.20 var det egentlig meningen, at et fly mellem Langnes og Gatwick lufthavne skulle lette fyldt med især britiske turister.

Men da turisterne fik øje på naturfænomenet nordlys, mens de stod på landingsbanen, nægtede de imidlertidigt at træde om bord på flyet, før det smukke scenarie stoppede.

- Det sker flere gange hver vinter, og vi prøver så vidt muligt at være overbærende med passagerene og undlade at jage dem op af flytrappen, siger driftchefen i lufthavnen, Svein-Idar Henriksen til itromso.no.

Han har som sådan ikke et problem med de langsomme turister, men det får Norwegian Airlines i sidste ende, fordi de har en landingstid, de skal nå i den anden ende.

Informationschef for Norweigian, Charlotte Holmbergh, siger til samme medie, at hun dog kun ser det morsomme i situationen. Forsinkelser på 15-20 minutter kan nemlig let indhentes i luften, og som hun siger:

- Det er jo enormt morsomt, at englændere trives så godt i Tromsø, at de ønsker at bruge vores fly, så det ikke kun er Tromsø-beboere, der tager flyene.

Turisterne bruger da også flere tusinde pund på at se netop nordlyset, så mon ikke, de blot vil have noget for pengene og nyde synet til det sidste.

Dagens Gossip