Nordmænd forsøger at finde privat husly til flygtninge

Skrevet af admin

08/09/2015

Dagens topnyheder

En norsk organisation forsøger i samarbejde med en avis at opbygge et register over folk, som vil hjælpe flygtninge, der kommer til landet, med at finde bolig hos private.

Den norske udlændingestyrelse mener, at det kan blive til stor hjælp, da man derved frigør kapacitet i landets modtagecentre.

Den internetbaserede organisation bidra.no, der samler bidrag fra private gennem crowdfunding, og avisen Vårt Land står bag hjemmesiden, som har adressen tilfluktshjem.no. Her kan folk registrere navn, adresse og antal ledige senge, skriver NRK.

- Det kan være, at man har et stort hus, børnene er flyttet hjemmefra, eller man har en ledig stuelejlighed.

- Et er at "like" noget på Facebook, noget andet er at gå aktivt ind på en hjemmeside og forpligte sig til at tage imod personer på flugt, siger Jan Olav Ryfetten, som leder hjemmesiden.

Udlændingestyrelsen i Oslo mener, at det kan blive en stor hjælp særligt for dem, som allerede har fået afklaret deres flygtningestatus og venter på bolig i modtagecentre.

- Det vil frigøre kapacitet i modtagecentrene. Det gør det lettere og hurtigere for os at finde tag over hovedet til alle de ankomne asylansøgere i Norge, siger assisterende direktør i styrelsen Birgitte Lange.

/ritzau/NTB