Nordmand befandt sig midt i blodigt angreb

Missionæren Henning Boganes var en blandt fire nordmænd, der lørdag befandt sig midt i et terrorangreb mod et indkøbscenter i Kenyas hovedstad, Nairobi.

- Jeg tænkte: "Bliver vi skudt nu, hvad kommer der til at ske?", siger den 36-årige nordmand til avisen VG.

Han var i indkøbscentret Westgate sammen med Roger Hertzenberg, en anden norsk missionær, da terroristerne fra den somaliske gruppe al-Shabaab stormede bygningen med automatvåben og granater. Mindst 39 har mistet livet.

- Det var skræmmende. Absolut. Roger og jeg opførte os relativt roligt hele tiden, men mange rundt om os var voldsomt berørte af situationen og tydeligvis i chok, fortæller Boganes.

Hertzenberg fortæller om de dramatiske minutter, efter at terroristerne havde kastet en granat ind i bygningen og begyndt at skyde omkring sig:

- Vi sad i et åbent område på første sal, da de kom ind i indkøbscentret i stueetagen. Derfor kunne vi se direkte ned på det, der skete. Panikken bredte sig hastigt til alle etager, og vi tog os ikke tid til at se så meget, siger han til VG.

De løb ind i en korridor med kontorer og toiletter og gemte sig på et dametoilet sammen med omkring 20 andre personer. Efter tre timer stormede militærstyrker toilettet, og de blev ført til et andet toilet. I alt var de skjult i centret i omkring seks timer.

Et norsk ægtepar med tilknytning til Norsk Luthersk Misjonssamband var også i centret, da terroraktionen fandt sted. De flygtede og gemte sig på et lager, fortæller den kristne organisation.

Også en dansk statsborger var til stede under lørdagens terrorangreb. Danskeren slap ud i god behold og blev ikke såret, lød det lørdag aften fra Danmarks ambassadør i Kenya, Geert Aagaard Andersen.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip