Nordmand fik falske yuan af automat fra City Bank China

Den norske journalist Per-Kristian Eriksen fra nyhedsbureauet NTB fik sig en overraskelse, da han mandag hentede falske pengesedler ud af en pengeautomat i den kinesiske hovedstad Beijing.

- Jeg hævede 1000 kinesiske yuan (knap 1100 kroner) i en pengeautomat på silkemarkedet i Beijing. Jeg fik 10 100 yuan-sedler, som viste sig at være falske, siger den norske journalist, som for tiden er i Kina for at dække VM i atletik.

At der var noget galt med pengene, fandt han ud af, da han skulle med taxi fra markedet tilbage til sit hotel. Taxichaufføren ville nemlig ikke modtage pengene.

- Han sagde et eller andet på kinesisk og gestikulerede, så vi var nødt til at forlade taxien, siger Eriksen og fortæller, at det samme gentog sig i den næste taxi. Først i tredje forsøg kom han tilbage til hotellet.

Der spurgte han receptionisten, om der var noget galt med pengene. Og det viste sig at være tilfældet, idet serienummeret var det samme på alle sedlerne.

- Nu har politiet været her, men al samtale foregår på kinesisk, hvilket er helt uforståeligt for mig. Men jeg har fået at vide, at sagen betragtes med den største alvor, siger Eriksen, der er glad for, at han kun hævede 1000 yuan.

Han finder det stærkt betænkeligt, at der kommer falske pengesedler ud, når man bruger officielle kinesiske pengeautomater, som i dette tilfælde tilhører City Bank China.

- Jeg har rejst over hele verden i kraft af mit job og aldrig tidligere oplevet noget suspekt ved at hæve penge i en pengeautomat, der ejes af en velrenommeret bank, siger Per-Kristian Eriksen.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip