Nordmand mistænkes for cellekammerats død i Congo

Søndag morgen fandt Joshua French sin cellekammerat død og betragtes nu som mistænkt, men hans advokat, Hans Marius Graasvold siger til VG, at »han stiller sig helt uforstående overfor det og mener, det er fuldstændigt meningsløst. Vi oplever det her som en dobbelt krænkelse af ham«.

De to forhenværende lejesoldater Joshua French og Tjostolv Moland blev i 2009 dømt til døden for drabet på deres chauffør, Abedi Kasongo, men har hele vejen igennem nægtet sig skyldige. En ankesag førte til, at dødsdommen blev stadfæstet, men nordmændene har ikke anket i håb om at blive overflyttet til Norge.

VG har haft adgang til Joshua French i fængslet og citerer ham for at sige, at han »er i chok«, »det, der er sket er ufatteligt«, og »at det er et stort tab«. Samtidig giver han også udtryk for, at »det er naturligt, at der kommer en efterforskning« i betragtning af, at den ene af to mænd i en celle dør.

Joshua French, der nu sidder i celle med ti andre, har til fængselsdirektøren fortalt, at han sov på det tidspunkt, hvor Tjostolv Moland døde.

De norske myndigheder sender nu kriminalteknikere og retsmedicinere til DR Congo, dels for at foretage tekniske undersøgelser i cellen, men også for at obducere Tjostolv Moland.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip