Nordmand om Rogen-området: Særligt udfordrende vejr

Norske Bjarne Sætrang sejlede i sidste uge kano på Rogen-søen i Sverige, hvor to danske mænd og den enes søn på seks år torsdag aften blev fundet døde.

Til den norske avis VG beretter han om voldsomme forhold på søen i det svenske naturreservat.

- Jeg bemærkede, at vandet var utrolig koldt i år, siger Bjarne Sætrang, der har en blog om friluftsliv, hvor han blandt andet har beskrevet Rogen, til VG.

- Man skal have roet en del, før man vælger at krydse Rogen, fortsætter han og forklarer, at søen er meget modtagelig over for vestenvinde, der kan resultere i "høje, skarpe bølger".

Bjarne Sætrang fortæller til den norske avis, at han flere gange var ude på søen, hvor de tre danskere mistede livet. Og vejrforholdene var særdeles udfordrende, lyder det:

- Jeg var strandet på en ø i søen i to nætter, siger han til den norske avis.

Samtidig forklarer han, at han ventede på, at vinden ville lægge sig, og selv da han endelig valgte at krydse søen, følte han sig ikke sikker på vejrforholdene.

De to danske mænd og den enes seksårige søn blev fundet døde i søen torsdag aften ved 19.30-tiden ikke langt fra deres kæntrede kano.

Den ene af dem var kendt i området og var vant til at færdes i naturen.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB gav de tre omkomne sidste livstegn fra sig søndag aften, hvor en af mændene havde en telefonsamtale med et familiemedlem i Danmark.

De tre var på fisketur i området og havde i den forbindelse lejet en kano 14. juli. Da de ikke leverede den tilbage onsdag som aftalt, kontaktede udlejningsfirmaet politiet, som satte en omfattende eftersøgning i gang torsdag eftermiddag.

Omkring klokken 19.30 torsdag aften blev først den kæntrede kano fundet, og kort tid senere blev også de tre omkomne fundet.

/ritzau/

Dagens Gossip