Nordmandens maleri viste sig at være en Van Gogh

»Dette er en meget, meget særlig morgen, og I står og ser på en meget, meget lykkelig direktør,« sagde museets direktør, Axel Rüger, da han præsenterede nyheden.

»Da jeg fandt ud af, at det er et ægte Van Gogh-maleri, kunne jeg næsten ikke tro det. En opdagelse i denne størrelsesorden er aldrig før sket i museets historie,« tilføjede den begejstrede direktør.

Det hidtil ukendte maleri hedder »Sunset at Montmajour«, og det stammer fra 1888 - to år før Van Goghs død. Det forestiller et landskab nær Arles i Sydfrankrig.

Det er Louis Van Tilborgh og Teio Meedendorp, der som seniorforskere ved museet i Amsterdam har stået for det store forskningsarbejde, der nu har kædet værket sammen med Vincent van Gogh.

»Alt, hvad vi fandt, pegede på, at arbejdet er udført af Van Gogh. Stilistisk og teknisk er der talrige paralleller med andre af hans malerier,« siger forskerne.

På nuværende tidspunkt foreligger der ikke oplysninger om, hvad maleriet rent økonomisk er værd, eller hvem ejeren er, men ifølge nyhedsbureauet AP blev det på et tidspunkt købt af en nordmand, der ikke troede, at der var tale om en ægte Van Gogh.

»Sunset at Montmajour« kan ses på Van Gogh Museet fra 24. september.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip