Nordsjælland Håndbold indgiver protest efter nedrykning

Skrevet af admin

20/04/2016

Mest læste i dag

Nordsjælland Håndbold indgiver protest over den dramatiske afgørelse i håndboldkampen, som sendte klubben ned i 1. division. Det skriver flere medier onsdag.

Klubben håber på at få en omkamp ud af protesten. Nordsjælland mener, at en dommerfejl blev afgørende.

- Vi sender en protest ind til DHF's Appelinstans.

- Når man ser på, hvordan andre folk reagerer over afgørelsen, så føler jeg virkelig, at der er noget at komme efter i den her sag, siger formanden i den nordsjællandske klub, Jørgen Simonsen, til BT.

Til DR siger formanden, at håbet er at få en omkamp ud af protesten.

- Havde vi tabt kampen med to mål, havde der ikke været nogen tvivl i det her. Men her er det de to dommere, der sørger for, at vi kommer i 1. division i stedet for ligaen.

- Så jeg håber med den her protest, at vi kan bevare vores ligastatus - måske via en tredje kamp, hvor vi kan kæmpe om det på ærlig vis, siger Jørgen Simonsen til DR.

Protestens omdrejningspunkt skal findes i de døende sekunder af ligakvalifikationskampen mellem Nordsjælland Håndbold og TM Tønder.

Bolden var på Nordsjællands hænder, da dommerne dømte passivt spil imod nordsjællænderne. Herefter kastede Nordsjællands målmand, Kristian Pedersen, bolden væk, og det resulterede i et rødt kort og straffekast til Tønder, som omsatte det til mål og dermed sendte Nordsjælland Håndbold ned i 1. division.

Dommernes fejl består ifølge klubben og flere iagttagere i at dømme passivt spil i den givne situation uden at varsle det først ved at tage en arm i vejret.

- Det er ikke et brud i spillereglerne, men vi siger, det er en fejlvurdering fra dommernes side at fløjte direkte passiv, siger eliteansvarlig i DHF og medlem af IHFs dommerudvalg, Bjarne Munk Jensen, til BT.

- Vi ved godt, at man kan bøje reglerne, så man forstår dem, som man vil. Men vi synes ikke, der skal dømmes for passivt spil. En fejlvurdering med så fatale konsekvenser er ikke godt nok, siger Nordsjælland-formand Jørgen Simonsen til DR.

Til BT siger Jørgen Simonsen dog, at han betragter sagen som afsluttet for klubbens vedkommende, hvis den ikke får medhold i protesten.

/ritzau/