Nordsømuseets kendte klumpfisk Andrea er død

»Vi er kede af at miste endnu en klumpfisk. De er vores helt store publikumsmagnet,« siger direktør Karl Henrik Laursen.

Den store fisk har levet i det store akvarium, som er Nordeuropas største, i seks år og har sidens dens ankomst øget sin vægt fra 15 kilo til 230 kilo. I den seneste uge ville den imidlertid ikke indtage føde, lyder det fra akvariemester og dykker Martin Riis.

»Vi har tidligere set lignende adfærd, hvor en af klumpfiskene er gået fra kosten og holdt sig lidt for sig selv, for efterfølgende at gå tilbage til ganske naturlig adfærd og god appetit. Men desværre ikke denne gang,« siger Martin Riis.

I foråret 2012 var oceanariumtanken tømt for halvdelen af vandet af de i alt 4,5 millioner liter vand i cirka tre måneder på grund af en revne i ruden. Museet formoder, at perioden med den lave vandstand har stresset og svækket klumpfisken, da dens normale svømmemønster blev ændret.

Man vil nu tage vævsprøver af lever og hjerte, som bliver sendt til analyse i Skotland, så man kan komme nærmere en dødsårsag, lyder det fra Nordsøen Oceanarium.

»Andrea« har været en publikumsmagnet siden sin ankomst til Hirtshals i 2007 og medvirkede for nyligt i spillefilmen »Klumpfisken«, som vil ramme landets biografer i løbet af 2014.

»Andrea« efterlader sig artsfællen »Erik Motor«, der nu er den eneste klumpfisk i Nordsøen Oceanarium siden 2011.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip