Nordstrand banker igen kasser ind

Ordudvekslingen fandt sted på Borås Arena i Sverige i onsdags. Det var her, Morten Nordstrand sammen med FC Nordsjælland dagen efter skulle forsøge at skaffe sig et brugbart resultat mod hjemmeholdet i den første af to kvalifikationskampe til Europa League.

På det tidspunkt kom 30-årige Morten Nordstrand med tre friske mål i bagagen. Først det vilde saksesparksmål mod FC København og så de to rigtige angriber-mål fra sidste runde i Superligaen mod AaB. Men, som altid fristes man til at skrive, så var der tvivl om FCN-angriberen før kampen mod Elfsborg. Der var problemer med baglåret, og cheftræner Kasper Hjulmand ville første teste Nordstrand en sidste gang på kunstgræsset på Borås Arena, inden han turde sige god for sin formstærke frontmand.

FCN fik 1-1. Udebanemålet kan blive afgørende, og manden bag det? Morten Nordstrand selvfølgelig. Tegningen til succesen har været der i hele 2013, Nordstrand har ramt formen.Og lige præcis det med at ramme en brugbar form har været et problem for den 177 centimer høje angriber. Flere små skader har gang på gang skabt problemer for ham.

- Indtil jeg blev 25 år, havde jeg aldrig rigtigt prøvet at være skadet. Jeg var vant til, at jeg lavede mål hele tiden, når jeg spillede. Men siden har jeg haft skader, og vi vil jo alle sammen gerne spille hele tiden, uden der er nogle problemer. Jeg har været plaget af forskellige ting, som har gjort, at jeg ikke har kunnet ramme topniveauet. Nu synes jeg, det ser fint ud, det glæder jeg mig over, siger Morten Nordstrand, der med alderen i højere grad har lært at bruge sin erfaring i forhold til den skrøbelige krop.

- Man skal ligesom finde ud af, hvad man kan, og hvad man ikke kan, og det er sådan noget, der kommer med erfaringen. Rutine er en stor del af opskriften på succes, man skal evne at lytte efter signalerne og være opmærksom på dem, siger Morten Nordstrand.

FC Nordsjællands foretrukne frontangriber har altid lavet mange mål. I Lyngby kom de i klynger, og det fortsatte, da han første gang skiftede til FCN. Det store skridt ind i FC København-regi lignede derfor sidste skridt for Nordstrands vej mod en absolutte top. Men selvom han scorede 29 mål i 69 kampe for FCK, så blev det aldrig for alvor godt. Han blev i lange perioder primært brugt som super-sub, der kom ind fra bænken, når FC København var pressede og havde brug for mål i slutningen af kampene. Den rolle var også fin nok i en tid, men i længden holdt det ikke. Derfor skiftede Morten Nordstrand i 2012 tilbage til FC Nordsjælland, hvor cheftræner Kasper Hjulmand er utrolig glad for angriberens kvaliteter. Det er lige præcis dem, fodbolddanmark ser for tiden.

- Det er lidt mærkeligt, men det handler om at have følelsen af, at man hele tiden kan score, når man får bolden. Det er afgørende. Nu har jeg scoret på alle mine sidste afslutninger. Sådan er det nogle gange. Det handler meget om selvtillid.

Hvorfor forsvinder den følelse?

- Hvis du ikke har scoret noget tid, så tænker du mere over tingene. Når du først gør det, så bliver det hele sværere. Det bedste er faktisk, at du slet ikke tænker, men bare lader det komme naturligt. Lige nu går jeg på banen hver gang med fornemmelsen af, at jeg scorer i dag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip