Norge bekræfter ulykke: Ambassadør var erfaren diplomat

Skrevet af admin

08/05/2015

Mest læste i dag

Norges ambassadør i Pakistan, Leif H. Larsen, har fredag mistet livet i en helikopterulykke i Pakistan.

Det bekræfter Norges udenrigsminister, Børge Brende, i en pressemeddelelse.

- Det er med stor sorg, at vi i dag har modtaget beskeden om, at ambassadør Leif Holger Larsen er omkommet i Pakistan. Vores tanker går til hans nærmeste familie og pårørende, siger udenrigsministeren.

Udenrigsministeren var senest sammen med Larsen i den pakistanske hovedstad, Islamabad, i februar.

- Leif Holger Larsen var en af vores bedste og mest erfarne diplomater, siger udenrigsminister Børge Brende.

- Han var en vellidt og respekteret kollega. Hans venner og kolleger i det norske udenrigsministerium og rundt omkring på vores ambassader og konsulater i udlandet er i dag i sorg.

Det norske udenrigsministerium har været i kontakt med den pakistanske præsidents udenrigspolitiske rådgiver, Sartaj Aziz.

Det oplyses, at den norske ambassadør var på en tur, som var organiseret af de pakistanske myndigheder. Med på turen var omkring 20 diplomater.

- Efter hvad vi har fået oplyst, så var der flere dræbte og sårede. Vi kondolerer deres familie og pårørende, siger udenrigsministeren.

Pakistans Taliban hævder i en meddelelse, at gruppen skød helikopteren ned. Målet skal angiveligt have været Pakistans premierminister, Nawaz Sharif.

Ud over den norske ambassadør omkom den filippinske ambassadør i styrtet, der i alt krævede syv menneskeliv. Helikopteren havde 17 mennesker om bord, og styrtede ned omkring 500 kilometer nord for Islamabad.

Den norske ambassadør Leif Holger Larsen blev 61 år og efterlader sig en kone og en søn. Han har arbejdet i den norske udenrigstjeneste siden 1984, men blot været ambassadør i Pakistan siden september 2014.

/ritzau/