Norge er det bedste land i verden - men Danmark klarer det også godt

Vi har det godt i Danmark - men ikke helt så godt som i som Norge.

Det viser FN's Udviklingsprograms (UNDP) rapport om menneskelig udvikling i 2015.

For 12. år i træk lander Norge på førstepladsen over lande, hvor der er godt at bo, mens Danmark fastholder en fjerdeplads.

- Norge har over tid formået at øge sin indkomst, samtidig med at indtægterne er relativt jævnt fordelt. Norge har også formået at investere i uddannelse og i sundhed. Desuden har Norge en høj grad af lighed mellem mænd og kvinder, siger Jens Wandel, chef for UNDP's administrative afdeling, til det norske nyhedsbureau NTB.

Norge er tæt fulgt af Australien, Schweiz og Danmark, mens bundskraberne er Niger, Den Centralafrikanske Republik, Eritrea og Tchad.

I rapporten kan man læse, at der er sket store fremskridt for verdens lande, siden den første blev lavet i 1990.

Siden dengang er i alt to milliarder mennesker løftet ud af den laveste udviklingskategori. Men samtidig understreges det i rapporten, at uligheden også vokser mellem mennesker.

Det er globaliseringen, som i stor stil lægger pres på arbejdstagernes rettigheder, samtidig med at teknologi og automatisering er med til at afskaffe mange ufaglærte job.

Derfor foreslår rapporten, at verdens regeringer gør langt mere for at skabe job til alle, da et værdigt arbejde er en væsentlig faktor for menneskers udvikling.

Human Development Indeks, HDI, sammenholder udviklingen i 188 lande på vigtige sociale og økonomiske områder som uddannelse, sundhed og økonomisk formåen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip