Norge er finaleklar efter dramatisk kamp mod Rumænien

Skrevet af admin

18/12/2015

Dagens topnyheder

Norge er klar til VM-finalen i kvindehåndbold for sjette gang siden 1997.

Det holdt dog hårdt for de norske jenter, som først sikrede sig en 35-33-sejr efter forlænget spilletid i semifinalen mod Rumænien.

Team Tvis Holstebro-fløjen Camilla Herrem afgjorde endegyldigt kampen med et mål få sekunder før tid.

I den ordinære spilletid havde Rumænien ellers muligheden for at lave en stor overraskelse, da holdet efter en norsk fejl fik den sidste mulighed i kampen, men ikke formåede at udnytte den.

Undervejs var rumænerne ellers langt ned i den norske sæk, men fik kæmpet sig flot tilbage til den spændende afgørelse.

Kampen begyndte i et højt tempo - ind i mellem så hurtigt, at det gik ud over kvaliteten. Målene væltede ind i begge ender, før Norge midtvejs i første halvleg begyndte at trække fra.

Det rumænske forsvar havde svært ved at følge med de norske kombinationer, og ved pausen havde nordmændene scoret 17 mål, mens Rumænien selv blot stod noteret for 14 mål.

Rumæniens svenske landstræner, Tomas Ryde, må have talt med store bogstaver i pausen, for fra begyndelsen af anden halvleg virkede hans spillere som forvandlet.

Et fokuseret rumænsk hold begyndte også at vise fysisk overskud, og Norges føring blev hurtigt reduceret til et enkelt mål.

Ti minutter inde i anden halvleg måtte rumænerne så holde vejret, da holdets store stjerne Cristina Neagu, der onsdag brillerede mod Danmark med 15 scoringer, lå ned efter en tackling og så ud som om, hun var hårdt ramt.

Det var formentlig bare et slag, for umiddelbart efter var Neagu tilbage på banen i nogenlunde fuld vigør, hvor hun fortsatte med at udfordre Norges forsvar.

Efter 44 minutter kunne rumænerne så bringe sig i front i en situation, hvor Norges mål stod tomt, da holdet på grund af en udvisning havde hevet en ekstra markspiller på banen.

Så fulgte en periode med rumænsk overtag, inden Camilla Herrem med lidt over otte minutter tilbage af kampen bragte nordmændene i front igen.

Norge fik en gylden mulighed for at bringe sig foran med to mål på et straffekast, samtidig med Rumænien havde fået en spiller udvist med få minutter tilbage.

Men straffekastet blev brændt, og så gik Rumænien ned og udlignede. Et par angreb senere var den ordinære spilletid slut. Herefter fulgte to gange fem minutters intens håndbold, hvor Norge altså var skarpest.

I finalen møder nordmændene Holland, der tidligere fredag slog Polen.

/ritzau/