Norge forbereder sig på laserhetz i VM-kvartfinale

De norske håndboldkvinder forbereder sig på lidt af hvert, når de onsdag aften møder værtsnationen Serbien i kvartfinalen ved VM.

Især tilskuernes brug af laserlys er blevet et tema i den norske spillertrup, efter at de serbiske tilhængere i 1/8-finalen forsøgte at blænde de sydkoreanske spillere med laserpenne.

- Spillerne skal ikke lade sig vippe af pinden af sådan noget. Vi håber, at sikkerhedsvagterne tjekker tilskuerne eller flytter dem, så de ikke får lov at stå bag målet og genere vores spillere, siger nordmændenes assistenttræner, Mia Hermansson Högdahl, til VG.

Den norske stjernespiller Nora Mørk frygter ikke for tilskuernes opførsel i den enorme Kombank Arena onsdag aften

- Jeg tror ikke, at vi skal være bange for at få laserlys i øjnene. Hvis de vil bruge den slags feje tricks, så må de gøre det. Jeg har før oplevet, at de forsøger at psyke en. Vi har før måttet skifte hotel, og der har før været frossent vand i hanerne.

Mørk er Norges faste straffekastskytte, og hun har har overvejet en situation, hvor hun bliver blændet af laserlys inden et straffekast.

- Så må jeg skyde i blinde. Jeg tror ikke, det er smart at holde på bolden og sige fra. Jeg har prøvet at skyde på det mål et par gange, så jeg bør vide, hvor det står. Selv i blinde, siger hun.

Da Norge mødte Serbien under EM sidste år, trak den serbiske landstræner Sasa Boskovic på kontroversiel vis i fløjspillerens Linn Jørum Søllands trøje under kampen.

Norge møder Serbien klokken 20.15 onsdag aften.

/ritzau/

Dagens Gossip