Norge går videre ved EM efter stærk sejr

19/01/2016

De norske håndboldherrer er klar til mellemrunden ved EM i Polen efter en sejr på 29-27 over Hviderusland i sidste spillerunde i det indledende gruppespil.

Det var Norges anden sejr ved slutrunden, og træner Christian Berges tropper bekræftede igen, at det er et norsk landshold i klar fremgang efter de senere års skuffende resultater.

Nu skal nordmændene håbe på en kroatisk sejr over Island senere på aftenen. Vinder kroaterne, ryger Island ud, og så får Norge de maksimale fire point med over i mellemrunden.

Det startede ellers ganske sløjt mod hviderusserne, der hurtigt bragte sig i spidsen med 6-2. Selv om Norge arbejdede sig tilbage, haltede de efter østeuropæerne i det meste af første halvleg, som Hviderusland vandt med 13-12.

Men Berge havde en heldig hånd, da han mod slutningen af halvleg byttede målmand Ole Erevik ud med Espen Christensen.

GOG-keeperen havde glimrende styr på de hviderussiske skytter, og det viste sig for alvor efter pausen.

I anden halvleg var det nemlig Norge, der tiltvang sig overtaget. 12-13 blev straks forvandlet til 14-13, og siden kom Hviderusland ikke tilbage i front.

Aalborgs playmaker Sander Sagosen bragte Norge fem mål i front med 13 minutter igen, og selv om hviderusserne lavede kampens sidste fire mål, var den norske sejr ikke truet.

Det er første gang siden 2010, at Norge slår sig videre fra den indledende runde. I mellemrunden skal nordmændene blandt andet møde Frankrig og værtsnationen, Polen.