Norge gør rent bord i mændenes super-G

Norske Aleksander Aamodt Kilde sikrede sig torsdag sæsonens samlede super G-titel, da han opnåede en andenplads i ottende og sidste event i Sankt Moritz.

Den 23-årige nordmand slutter dermed sæsonens super-G-konkurrence på førstepladsen samlet med 415 point, mens landsmanden Kjetil Jansrud slutter på andenpladsen med samlet 375 point.

Norge tager også tredjepladsen, da Aksel Lund Svindals 310 point er nok, selv om Svindal har været ude med en skade siden januar.

- Det er helt uvirkeligt. Før sæsonen var mit mål at komme blandt de ti bedste i verden i super-G. Det er helt vanvittigt det her, siger Kilde ifølge NTB.

Dagens løb blev vundet af hjemmefavoritten Beat Feuz, som sneg sig i mål 0,1 sekund foran Kilde og Jansrud.

Aleksander Aamodt Kilde er den sjette nordmand, der vinder super-G-trofæet. Det er tidligere sket for Kjetil André Aamodt, Jan Einar Thorsen, Atle Skårdal, Aksel Lund Svindal og Jansrud.

Hos kvinderne sikrede Lara Gut sig titlen, da hun sluttede på andenpladsen efter Tina Weirather i disciplinen.

Den 24-årige schweizer skulle hente Lindsey Vonns forspring på 19 point i det sidste super-G-løb torsdag.

Vonn er ude med en skade, og derfor var det alene op til Lara Gut at sikre sig den samlede sejr, og med super-G-titlen jagter Gut også den samlede World Cup-sejr i denne sæson, hvor hun i øjeblikket fører i den samlede stilling.

/ritzau/

Dagens Gossip