Norge hærges af voldsomme oversvømmelser

Torsdag var hovedvejen mellem Oslo og Trondheim ifølge nrk.no lukket af fare for oversvømmelser og mudderskred.

Flere kommuner melder om boliger, der er blevet taget med af de raserende vandmasser. Blandt andet blev et hus ved Guldbrandsdalen revet op fra soklen.

Situationen ved Guldbrandsdalen var torsdag endnu ikke under kontrol, oplyser nrk.no. En helikopter er indsat for at sikre myndighederne et overblik over situationen.

Det norske Vassdrags- og Energidirektorat har varslet oversvømmelser fra Kristiansand til Nord-Trøndelag resten af ugen, og man opfordrer folk til at tage deres forholdsregler og sikre deres værdier. Myndighederne har bedt alle civilforsvarsdistrikter gøre sig klar til at sætte mandskab ind i kampen mod vandmasserne.

Det er ikke unormalt med store mængder vand, der får floderne til at bruse over, men alligevel taler flere norske medier om, at dette års oversvømmelser tilhører en kategori, der kun ses hvert 50. år.

Der er ikke mange lyspunkter for de vandplagede nordmænd. Ikke engang strømmen bliver billigere, selv om vandmasserne har øget produktionen af el. Ifølge nrk.no ryger overskudsstrømmen nemlig til Sverige, hvor kernekraftværkerne er under vedligehold og derfor kører på nedsat kraft.

Dagens Gossip